Over Gea

Hoe kun je leren van je eigen levenservaringen? Dat is de vraag die ik voortdurend stel aan mezelf en aan mijn coachees en opdrachtgevers. Je leert het meest van ervaringen van binnenuit. Het leven is niet maakbaar, maar je kunt wel kijken naar mogelijkheden om zelf betekenis en richting te geven aan jouw zelfverhaal.

Werkervaring

Lange tijd heb ik met hart en ziel gewerkt in verschillende functies in de gehandicaptenzorg, onderwijs en de politie. Vaak heb ik daar gepionierd en leerervaringen verder gebracht.

Via HRM-functies rolde ik het vakgebied van coaching en begeleidingskunde in. Ik wil daarmee mensen in de positie brengen zelf stem te geven aan wie zij werkelijk zijn.
Van jongs af aan doe ik dat zelf voor mijn jongere broer, die een verstandelijke beperking en klassiek autisme heeft. Daardoor heb ik de gehandicaptenzorg helemaal van binnenuit leren kennen.
Ook deed ik de nodige studies om mijn eigen ervaringen te kunnen verbreden en verdiepen. Mijn complete CV kun je vinden op LinkedIn.

Eigen verhaal ontwikkelen

Mijn levensloopbaan bracht me op vele paden en vele kruispunten, waar ik moest kiezen welke kant ik op zou gaan. Dit stilstaan heeft me bewust gemaakt dat ik niet alleen beïnvloed ben door de leermeesters uit het vak. Ook de landschappen waar ik al dan niet bewust doorheen liep vanaf mijn geboorte hebben hun sporen nagelaten. Ook al besteed je aan sommige ervaringen nu geen directe aandacht meer, er komen nieuwe ervaringen overheen; de paden die we gelopen hebben, blijven bestaan.

Bewust je verhaal uitbreiden met een nieuw pad doet iets met je. Wat? Dat zal voor iedereen anders zijn. Ik wens je alle goeds op jouw narratieve pad. En… als je niet te lang in het donker wilt lopen, dan licht ik je graag even bij. Als coach, als gids en vooral als mens.

Gea Koren

Meer informatie:

www.korenvisie.nl

www.zwartekoffiesterkeverhalen.nl

 

 

Over verhalen vangen

Je levensverhaal opschrijven, wie wil dat niet? Maar het is meer dan alleen terugblikken en noteren, het is zoeken naar levensthema’s en een rode draad. Nog een slagje ingewikkelder: ‘Hoe vang je het levensverhaal via de verhalen van anderen? Welke fasen doorloop je daarbij?

Vanuit mijn expertise coach ik geïnteresseerde mensen (begeleiders, bondgenoten) bij het ophalen en schrijven van de levensverhalen. Tot nu toe is dat steeds maatwerk;  jouw vraag bepaalt het aanbod.

Een (in-company) workshop voor geïnteresseerde begeleiders behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

 

Anderen over mij

“Gea is toegewijd aan de gehandicaptenzorg en heeft een scherp oog voor wat mensen aan potentieel meenemen”
(voormalig leidinggevende)

“Haar onderzoekende houding en nieuwsgierigheid naar de mens achter de functionaris heeft tot mooie inzichten geleid”
(coachee, directeur facilitair bedrijf bij de overheid)

“Gea kijkt vanuit het hart met oog voor betekenis”
(coachee, teamleider ouderenzorg).

“De sessies die wij hebben gehad zo’n een 8 jaar geleden hebben mij zeer beïnvloed in positieve zin. Vaak was er een realisatie momentje, er viel een kwartje. Of dat kwartje viel in ieder geval achteraf. Ik ben daarna nog 1000x op mijn bek gegaan en heb fouten gemaakt, maar de kern van het verhaal is wel dat ik bij jou aan tafel behalve een goed studie-advies ook een paar goede levenslessen heb mee gekregen.
(coachee destijds ‘zoekende’ na ‘mislukte’ studiekeuzes en nu docent met passie)

“Ben erg blij met je. Je hielp me met iets wat ik wel wist maar nog niet echt durfde”  (coachee, ondernemer)

 

 

Contact

Mijn  eigen verhaal

Sierkersstraat 19
3442 GR Woerden
Telefoonnummer: (06)14 111 444
Email: info@korenvisie.nl

KvK Utrecht H30176014

Btw nr:  NL001514105B76
Geregistreerd coach
Lid van de LVSC en de ZKM-vereniging

 

Gea Koren is narratief coach, verhalenvanger en schrijver.

Kennismaken? Bel me gerust om onder het genot van een bakkie koffie (of thee) eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

VOORWAARDEN

Ik werk met heldere voorwaarden zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

Onze algemene voorwaarden.

Lees hier onze privacyverklaring.

De verwerkingsovereenkomst